Stödstrumpor med motiv! Våra stödstrumpor är lite roligare

Stödstrumpor funktion

Stödstrumpornas funktion. Och vad den gör för dig.

 

Nu tänkte vi berätta för dig om stödstrumpans funktion. Funktionen hos en stödstrumpa är att öka blodcirkulationen och att förhindra blodet att rinna ner tillbaks i benet. Detta åstakommer man genom att sätta ett yttre tryck på dina fotanklar och vader.

 

Det som händer är att i fotankeln så sitter det en "fotpump" och när stödstrumpan pressar på så sätter "pumpen" fart och pressar blodet upp genom benet och till hjärtat. På vägen mot hjärtat så passerar blodet dina vader, och där sitter det som två klaffar.Dessa klaffar öppnar och stänger sig när det kommer blod. Men med åldern så blir klaffarna lite slappa och där med håller dom inte riktigt tätt. Och det gör att del av blodet rinner tillbaks ner i benet. Vilket gör att det uppstår svullnad och värk. Men med hjälp av stödstrumpor så stramas din klaffar upp vilket gör att dom håller tätt. Vilket leder till att ditt blod inte kan rinna ner. 

 

Men för att uppnå detta så krävs det en hel del av själva stödstrumpan. För det första så måste stödstrumporna vara rätt sydda så att kompressionen hamnar på rätt ställe. En stödstrumpa är uppbyggd i flera kompressionszoner för att ge ditt blod en komfortabel färd upp till hjärtat. Stödstrumporna har 3 st tryckzoner. Den första zonen sitter vid fotankeln, och där trycket som högst. Den andra zonen sitter mitt på vaden, för att strama upp dina klaffar. Och den tredje och sista zonen sitter näst högst upp på stumpan för att ge ditt blod en sista "knuff" på färden upp mot hjärtat.

 

Så med våra högteknologiska stödstrumpor kan du räkna med bra resultat.

 

Produkter
Övrigt