Stödstrumpor med motiv! Våra stödstrumpor är lite roligare

Fakta om våra stödstrumpor

Vi på cocoz.se har ett brett sortiment av olika typer av stödstrumpor. Detta har vi för att just du ska hitta en stödstrumpa som täcker dina behov.

 

Olika typer avkompressionsklasser

Här på cocoz.se jobbar vi med 3 olika kompressionsklasser på stödstrumporna. Dom 3 olika kompressionsklasserna är lätt kompression, normal kompression och hög kompression. Det vill säga att vi erbjuder dig 3 olika kompressionsklasser. Detta för att du ska kunna bära en stödstrumpa som är lagom hård för att dina ben och fötter ska må bra.

 

Olika typer av textilblandningar i stödstrumporna

Vi erbjuder dig lite olika varianter på textilblaningar i stödstrumporna. Det kan vara bomull, coolmax, ull eller nylon. Detta för att stödstrumporna ska fungera bra i olika sammanhang, beroende på vad man ska göra.

 

Stödstrumpor med hög bomullshalt

Dom flesta av våra olika stödstrumpor har en hög halt bomull i sig. Detta för att ben & fötter ska kunna "andas" och hålla dig torr och frechs om ben och fötter. 

 

INGA lösa trådar på insidan

Vi på cocoz.se har INGA lösa trådar på insidan i våra stödstrumpor. Det beror på att vi använder oss av en mycket modern printmetod. Traditonellt så stickar man in mönstren i stödstrumporna vilket ger en massa lösa trådar på insidan. Men med våra stödstrumpor slipper du det. Det är en av sakerna som skiljer oss från andra. 

 

 

 

Fakta om vad som händer i ben & fötter !

Här nedan hittar du lite kuriosa fakta om stödstrumpor. 

 

Blodet cirkulerar från ditt hjärt ända ut till tårna och sedan tillbaks till dit hjärt. Det sker dygnet runt livet ut. Så man ska vara rädd om ben och fötter. För att få detta att fungera så kan det vara bra med stödstrumpor, både i förbyggande syfte och även för dig som redan har problem. Så glöm inte att röra på tår och ben om du sitter långa strumder. För muskler och vävnad behöver stimuleras  med jämna mellanrum.

 

I våra fötter har vi 26 olika ben som håller ihop foten. Vetenskapsmänn har röknat ut att en normal aktiv människa går ca 6000 steg i timmen eller ca 48 000 - 50 000 steg per dygn. Det ger sammanlagt 440 000 km`s gång i en ens liv. Det är 60 000 km längre än till månnen. Naä man går en kilometer tar vi drygt 1000 steg, och vid varje steg får foten bära upp vår dubbla kroppsvikt. Så det vi vill ha sagt med detta är man ska vara rädd om sina ben och fötter. Ett bra sätt kan vara att använda stödstrumpor.

 
 
 

Åderbåck behandling

Innan man pratar om åderbråck så är det vikitgt att reda ut begreppen mellan artärer och vener.

Därför ger vi en liten och snabb lektion om hur det fungerar i våra kroppar.

 

Artärerna förgrenar sig till mindra blodkärl, tills dess flödar in kapillärerna. Kapillärernas väggar är det enda cellager tjockt nog för syrgas och andra substanser skall kunna passera dom för att ge näring åt vävnaderna i omgivningen. Cellernas förbränningsprodukter såsom koldioxid och mjölksyra filtreras i motsatt riktning in i kapillärerna. Ett nätverk av kapillärena löper nära cellerna i varje del av kroppen, och levererar närignsämnen och fraktar bort avfallsprodukter med blodflödet. Venerna och kapillärerna förenas så att det bildar lite större blodkärl som i sin tur går ihop till att bilda vener. När flera grenar går ihop med en huvudgren så blir den större och slutligen återvänder blodet till hjärtat genom dom två största venerna-övre hålvenen från övre delen av kroppen, eller den nedre hålvenen med blod från bäckenet,buk och benen. Vilka vener blir åderbråck? (VSM) Denna ven och dess tillflödenär den som vanligast bildar åderbråck. Den långa venen skapas under foten av grenar från foten och syns på många människor när man står upp. Den går precis framför ankeln på insidan av benet och löper upp på insidan av underbenet och låret vidare i ljumsken för att sedan dyka ner till benets djupa huvuden (Vena femoralis) muskelpumpen.

 


När blodet pumpas ut i artärerna av hjärtat-trycks det fram under högt tryck. Endast en mycket litet del av detta tryck finns kvar efter det att artären har filtrerat blodet genom kapillärsystemet, för att trycka blodet vidare geonom venerna och muskelarbetet tillhandahåller en pumpfunktion som hjälper till att trycka blodet upp genom venerna. Denna "muskelpump" är särskild viktig i benen därför att när vi står så måste blodet transporteras en lång väg i "uppförsbacke" för att komma till hjärtat. Här kommer stödstrumpor till hjälp Stödstrumpor är ett bra och billigt altenativ till att bli av med "lättare" åderbråck. Men också för att förebygga åderbråck.

Stödstrumpor är ju väldigt starkt förknippat med just åderbråck. Men stödstrumpor kan även hjälpa mot värk i benen eller värk i fötterna. Men även mot blodpropp. Så stödstrumpor kan hjälpa med många åkommor. Vi på cocoz.se har tagit stödstrumporna ett steg längre, och gjort dom roliga och snygga. För vi anser att man ska kunna klä sig snyggt även om man använder stödstrumpor.

Så vårt tips till dig är att prova ett par stödstrumpor, för att bli av med värk eller åderbråck.

 

Värk i benen- Vad kan det bero på?

Tusentals svenskar lider av värkande ben. Vad kan detta bero på ? Orsakerna kan vara många. Här berättar vi om några orsaker.

Värk i benen påverkar tusentals svenskar i vardagen. Du är kanske än av tusentals svenskar som lider av detta ?

 

Därför kan man få värk i benen

  • Träningsvärk eller andra problem med muskelvävnaden. Även problem med leder och ledband.
  • Diabetes
  • Att man har för stort intag av alkohol.
  • För lågt syreintag.
  • Artärerna har blivit förkalkade. och blodet pumpas inte ut i kroppen som det skall.
  • Åderbråck, som innebär att venerna vidgats och blodflödet tillbaks till hjärtat hämnas.

          En eller flera nerver i ryggen har kommit i kläm, vilket kan orsaka strålande smärta i benen.

 

Så kan du lindra värken i benen

  • Rör på dig så mycket som möjligt och träna regelbundet

 

  • Sluta röka. Det påverkar hela systemet och lindrar värken ovasett vilken av benvärk man än har

 

  • Försök gå ner i vikt om du lider av övervikt och se till att äta sund och god mat.

 

  • Använd stödstrumpor. Dessa strumpor hjälper dig att öka blodcirkulationen vilket i sin tur leder till att du blir av dina värkande ben.

 

 

Vi på cocoz.se

Vill verkligen hjälpa dig att få pigga och fräscha ben. Därför jobbar vi 7 dagar i veckan. Vi låter oss inte vara nöjda, utan utvecklar hela tiden nya modeller av stödstrumpor och strumpor. Detta för att just du ska kunna bli av me dina besvär. Livet förändras hela tiden. Ibland behöver man stödstrumpor med normalt tryck, en tid senare är man i behov av stödstrumpor med öppen tå. Vi finns för dig i alla skeden av dit liv. Så har du oss, så har du komplett leverantör av stödstrumpor.

 

Svullna & tunga ben

En ny undersökning visar att nära varanna kvinna över 30 drabbas av tunga ben.

En ny undersöknig visar at nära varannan kvinna över 30 drabbas av svullna och tunga ben. Bland kvinnor över 50 är detta problem större än då. Så du är inte ensam om dessa problem. Vi på cocoz.se kan med våra stödstrumpor hjälpa dig. Kombinera våra stödstrumpor med motion och bra kost, så kommer dina ben och fötter bli pigga och fräscha igen. Men i bland så behöver man konsultera läkare om detta hjälper.

 

Många kvinnor drabbas av svullnad och tyngdkänsla i benen. Är detta något du känner igen? Om så är fallet så rekommenderar vi dig att prova ett par snygga och roliga stödstrumpor. 

 

Svullna & tunga ben

Att ben och fötter blir svullna kan bero på mycket stillasittande eller långa pass där man står. men även många som flyger eller är gravida kan drabbas av just svullna & tunga ben. Eller vi sjukdomar som diabetiker. Men våra stödstrumpor kan både förekomma och ta bort dessa symptom. Det stödstrumpan kort sagt gör är två skaker. 1 den ökar din blodcirkulation. 2 stramar upp din "klaffar" som sitter mitt i vaden. Kompression gör så att det inte rinner tillbaks blod ner i din ben.

 

Venös insufficiens

 

Svullna ben kan också vara sympto på venös insufficiens, en sjukdom som innebär att blodet i benens vener inte kan transporteras tillbaka till hjärtat på ett normat sätt. Detta leder till en ökad ansamling av blod och ett ökat tryck i benens vener, varvid venös insufficiens utvecklas. Tillsåndet åtföljs av åderbråck ed sympto som svullnad, tyngdkänsla, trötthet, klåda och vadkramper. Har du alla dessa symptom så bör du konsultera läkare för att höra vad han/hon rekommenderar.

 

Så ta nu steget. Du är inte ensam

 

Unika stödstrumpor

Vi på cocoz.se har tagit utveckling vidare några steg. Det vi gör att hela tiden utveckla våra stödstrumpor så att du hela tiden får den bästa kvaliten och funktionen.

Cocoz jobbar ständigt med att förbättra textilblandningar och sättet att sy stödstrumporna. Detta för att vi tror på utveckling och teknik. Vi använder oss av den allra senaste digitala teknik som finns. Det ger dig fördelaen att du får en stödstrumpa med motiv utan en massa lösa trådar på insidan. Samt ett jämnare tryck över ben och fot. Så vill du ha det bästa, ska du prova våra stödstrumpor från cocoz.se

 

Stödstrumpor med hög kvalitet

För att få rätt typ av kvalite så kräver det att bomullen har en extra hög kvalitet. Det tar oss ut i världen för att leta rätt på den. inte nog med detta så använder vi LYCRA i våra stödstrumpor.

 

Tillsammans med våra samarbetspartner  för vi en ständig diskution för att nå det bästa resultatet för stödstrumporna. i en produktion är det många olika människor inblandade. Allt från konstruktörer till desigeners, fabriker. Så det här med stödstrumpor kräver en stor kunskap om teknisk textil. Vi på cocoz.se lär oss hela tiden om nya matriel och sätt att sy. Kort sagt det är i allra högsta grad en levande process, som vi lägger ner tusentals timmar i. Men så har också bland dom bästa stödstrumporna i Sverige.

 

 

Eget namn på stödstrumpor

Här på cocoz.se kan du stödstrumpor med ditt alldels egna namn. det är vi ensamma om att göra.

 

Eftersom vi gilalr att utveckla nya möjligheter för dig, så erbjuder vi nu dig stödstrumpor med ditt eget namn. Tänk dig att på ett lätt sätt kunna hålla reda på dina stödstrumpor exempel på jobbet eller hemma, skriv ditt namn på dom. Enklare blir det inte. Detta är ett steg i vår utvekling för att göra ditt liv enklare.

 

 

Logotype

Vi kan erbjuda er/dig små serier med er logotype eller valrfri text.

 

Cocoz.se erbjuder dig/er att stödstrumpor med er logotype på eller valfri text. Vi kan göra både stora serier likväl som små serier. Det minsta antal vi kan göra är en stödstrumpa.

 

 

Inga lösa trådar

Här nedan ser du skillanden på våra stödstrumpor gentmot alla andras stödstrumpor. Inga lösa trådar, utan helt släta och fina.

 

Vi på cocoz.se har just nu tagit det längsta steget av alla. Vad det gäller stödstrumpor med motiv. Detta gör att du får stödstrumpor av den allra högsta kvalitet och funktion.

 

Här har våra stödsrumpor från cocoz.se. Som du ser är dom helt släta och jämna på insidan. Kort sagt inga lösa trådar på insidan. I dessa stödstrumpor kan lugnt och tryggt stoppa ner foten utan att fastna med tår och hårda hälar.

 

 

Så här ser alla andras stödstrumpor ut. Detta beror på att man väver in motivet i stödstrumporna. Det gör att det blir en massa lösa trådar som lätt fastnar i med tår och hälar. I värsta fall går det en maska och stödstruporna är förstörda. Och det vill man ju inte. Detta är den allra största skillnaden med den traditionella sättet att sticka stödstrumpor med motiv.

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkter
Övrigt